fredag, augusti 24, 2007

Senseo, kaffemaskinen från Philips

Jag köpte en Senseo enkoppskaffemaskin nyss (sommaren 2007). Jag är ensam kaffedrickare i familjen så det verkade ju vara en vettig satsning jämfört med en vanlig bryggare. Pixmania sålde billiga på nätet.

De recensioner jag hittade var både positiva och negativa. Många (däribland Philips själva) lovordar maskinen men jag hittade en väldigt negativ recension: "The Senseo Coffee Machine will brew a weak, bitter cup of coffee easier and faster than any brewing method on the market". Då börjar man ju undra.

Nu efteråt kan jag konstatera att båda lägren hade rätt. Maskinen kan brygga både dåligt och gott kaffe. Min första upplevelse var med de normala påsarna: Douwe Egberts Mörkrost och Mellanrost, samt Fairtrade Café Natura (beställda från Kaffewelt.se). Det var drickbart men kan knappast kallas för gott. Kanske inte så bittert men ganska svagt utan någon fyllighet. Alla tre sorterna smakade ungefär samma (mörkrost något bättre). Jag provade även att göra extra starkt med två påsar i maskinen (men bara brygga en kopp ändå) men det blev inte godare, förmodligen bara starkare.

Efter denna första omgång gjorde jag ett nytt försök. Jag beställde lyxvarianterna: Senseo Selection (denna gång från Coffeepodshop). Detta var en helt annan upplevelse. Jag har nu provat Sumatra Blend. Detta kaffet blev riktigt gott och fylligt (dricker det just nu). Antingen var detta mycket bättre kaffe eller kanske färskare? Bäst-före-datum för Sumatrapåsen är april 2008 (8 månader från nu). Datum för de första påsarna kollade jag aldrig.

Avslutningsvis kan jag konstatera att kaffet är viktigare än maskinen. Man kan få riktigt gott kaffe ur den. Nackdelar kvarstår: Det är dyrt, mycket på grund av fraktkostnader då man inte kan köpa kaffepåsarna runt hörnet. Dessutom är jag inte så förtjust i skummet. Det är modernt med skum och många gillar det nog starkt men jag trivs bäst utan skum med lite mjölk i kaffet.

Efter första upplevelsen tänkte jag på Blocket eller Tradera, men nu tror jag att jag behåller apparaten ett tag till...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,,Vi har oxå en Senseo kaffemaskin.Kanske vi beställa o dela på fraktkostnaden från Holland.Hör av dej om du är intresserad.// Lola
LolaL@telia.com

Anonym sa...

Person involved in campaign must constitute very clear related to these issues.

Cocchia makes the necklines low and draws attentions to a sporting
feminineness. Let us see if you separate the second at the apply.
You can many times have the common template designed golf game shoe i.
e. http://seniorshealthandpalliativecareeducationcalgary.com/blog/index.
php?userid=8191

Anonym sa...

Once you comprehend, it is easier to buy the ornaments of choice.
This article gives you information on ways to
size various jogging sneakers in the correct way.

Nonetheless , it can in be very advantageous and exciting.

I want to make absolutely you are using it moneys worth
a great deal more buy you nike basketball shoes.
https://ecu.armus.com/index.php/User:HermanCha

Feel free to surf to my blog post; air max classic

Anonym sa...

A well reduce diamond demands some higher price. Nike has the actual Nike Zoom Advanced,
very nice trainer with all some of the features Nike carries.
The AJKO models had customized colors and activities that made every one
of them stand out. What is appears down to is often basically personal loving.
http://www.ganbaru-yanushi.net/userinfo.php?

uid=8354

Anonym sa...

hisk